Nyheter
22. februari 2023

bott vario3 powered by STIHL – Mobil batteriladdning / Battery Management

Bott GmbH & Co. KG presenterar nu ett nytt koncept för mobil batteriladdning i skåpbilar. Konceptet går under namnet bott vario3 powered by STIHL och riktar sig särskilt till kunder inom trädgårds- och landskapssektorn, skogssektorn samt kommuner. Lösningarna är resultatet av ett gemensamt utvecklingsarbete med ANDREAS STIHL AG & Co. KG.

Syftet med lösningen är att avsevärt snabba upp och förenkla laddhanteringen för professionella batteridrivna verktyg. På så sätt vill våra två företag göra bullerreducerade och utsläppsfria redskap mer ekonomiska.

bott vario3 powered by STIHL  är lösningen för skåpbilar och motsvarigheten till bottTainer powered by STIHL som lanserades 2022 och är avsedd för installation på flakfordon. Laddare från STIHL AP-systemet är integrerade i utrustningen och beroende på konfiguration kan mellan 4 och 56 batteriplatser användas. Förutom placeringen av laddarna är designen på resten av utrustningen också individuell. Detta ger användarna ett fordon som till exempel är designat för att transportera vissa typer av utrustning, driftsmaterial eller tillbehör som AR-ryggsäcksbatterier.

Den tillhörande laddkabeln ansluts till ett Schuko- eller CEE-uttag och förser alla inbyggda laddare med ström. Systemet styr automatiskt elen för att göra batterierna redo att användas igen på kortast möjliga tid. Anslut helt enkelt fordonet till elnätet över natten eller – om det är tillgängligt – under dagen.

Fördelarna med lösningen inkluderar tidsbesparingar före och efter implementeringar. Batterierna kan sitta kvar i fordonet under laddningsprocessen och behöver inte sättas i eller tas ur innan/efter arbetsdagen. Liksom bottTainer powered by STIHL skyddar bott vario3 powered by STIHL batterierna och laddarna från regn och ruskväder, stöld och transportskador. Och det blir även lättare att hålla ordning och förhindrar att batterier tappas bort eller missas att laddas.