Nyheter
22. mars 2023

En bilinredning att ta med sig – bott vario3 Mobilbox

Med den helt nya mobilboxen kan du installera och ta bort din bilinredning på nolltid. Detta är en lösning som är särskilt intressant för alla som vill kunna använda sitt fordon på en mängd olika sätt – inklusive sin tjänstebil.

I vissa situationer är en fast monterad bilinredning inte optimalt. bott vario3 bilinredning är idealisk för att förvara verktyg och material på ett organiserat sätt och, tack vare sin låga vikt, för att hålla nere bränsleförbrukningen. Mycket stora föremål, maskiner eller veckohandel kräver dock plats i lastutrymmet eller bagageutrymmet. 
Av den anledningen har vi utvecklat den nya mobilboxen, som visades för första gången på IAA Transportation 2022. Mobilboxen är en specialvariant av bott vario3 bilinredning.

Vad gör den nya mobilboxen speciell?

Mobilboxen fästs i fordonet lika säkert som bott vario3. En speciell förankring i tillhörande bottenplatta gör dock att modulen kan installeras och tas bort inom några sekunder. För att installera, skjut helt enkelt in boxen i fästena på basplattan och dra åt de två tumskruvarna på framsidan. Om du vill ta bort den, lossa tumskruvarna och lyft ut modulen. Mobilboxen är lätt eftersom den, liksom bott vario3, till stor del är i aluminium. Handtagen på sidan gör det enkelt att hantera den. 

För vem passar mobilboxen?

Dels vill vi att den nya lösningen ska tilltala kommersiella kunder som behöver ha flexibilitet med sitt lastutrymme – till exempel som transportör av stora varor eller som servicefordon. Men även tjänstebilskunder kan ha nytta av den. Både på jobbet och privat. Till vardags har du som tex servicetekniker ordning på din utrustning i modulen. Till helgens shopping tas den bort. Bottenplattan från bott fästs på befintliga lastöglor och kan tas bort utan att lämna några skador. Även när den är installerad är de vanliga lastöglorna tillgängliga.

Hur kan mobilboxen konfigureras?

Mobilboxen finns i två olika höjder och beroende på utrymme och syfte kan modulen anpassas individuellt precis som med bott vario3. I ett större fordon kan ovansidan tex täckas med en vadderad sits medan en vanlig bil har större nytta av tex en öppen hylla med lastsäkring. All lastsäkring och avdelare för lådor och hyllor som finns för bott vario3 finns även för Mobilboxen. Även Systainer³ och bottBoxar går att integrera.