Nyheter
27. januari 2021

Säkert – bott vario3 på test i Schweiz

Under produktutvecklingen av bott vario3 ville vi veta hur säker är utrustningen i praktiken. Svaret är att bott vario3 tål alla belastningar i krocktestet i Dynamic Test Center (DTC) och var till och med i mycket gott skick efteråt. (Testet gjordes i Vauffelin nära Bern).

I DTC låter du två riktiga fordon kollidera för att simulera de faktiska förhållandena på vägen. I detta krocktest kolliderar en skåpbil med en stillastående bil i 60 km/h. Detta gör det ganska spektakulärt, särskilt i videon, om krafterna i samband med en krock. (Se till att ha ljudet på) Vi är mycket nöjda med resultatet. Ingen last flög runt i fordonet, allt stannade på sin plats. Fästena höll bra, inget förstördes och inget deformerades vilket visar att krafterna absorberades perfekt i vår konstruktion.

bott vario3 erbjuder många innovativa alternativ för säker förvaring av last. Till exempel finns ett nytt C-Lash-system vilket innebär att föremål på hyllorna kan surras snabbt och enkelt. Alla lådor och behållare förblir också låsta på hyllan. Med bott vario3 är du alltid säker på vägen. Vi har bevisat detta med glans i alla krocktester som har ägt rum hittills.